Skip to main content

Kosten uitvaart

Er is geen uitvaart gelijk…  en dat geldt doorgaans ook voor de kosten. De totale kosten voor de uitvaart zijn afhankelijk van de keuzes die u maakt. Dit heeft o.a. te maken met de volgende zaken :

  • Wordt het een begrafenis of een crematie, 
  • Opbaring thuis of in uitvaartcentrum 
  • Keuze van de uitvaartkist
  • Wel of geen rouwkaarten 
  • Wel of geen advertentie in streekblad of landelijke krant
  • Keuze van een kop koffie na afloop of een uitgebreid buffet.

De kosten voor een uitvaart variëren gemiddeld van € 3.500,- tot € 7.500,-

Heeft u een uitvaartverzekering?

Het maakt niet uit bij wie u verzekerd bent en welke verzekering u heeft. U beslist zelf wie de uitvaart voor u verzorgt en bent dus niet verplicht dit door uw verzekeraar te laten doen. Vrijblijvend kan ik voor u nagaan wat voor u het voordeligst is en het verzoek tot uitkering bij uw verzekering indienen. Het vrijgekomen bedrag wordt gebruikt voor de (gedeeltelijke of volledige)betaling van de uitvaartnota.

Transparant en inzichtelijk kostenoverzicht

Meteen na het eerste kennismakings- en regelgesprek, maak ik aan de hand van uw wensen een overzichtelijke begroting. Aan de hand van deze begroting heeft u inzage in de verschillende kosten en weet u precies waar u aan toe bent en kunt u eventuele keuzes nog bijstellen. 

Bent u lid van een uitvaartvereniging?

Als u lid bent van een uitvaartvereniging, is het goed om z.s.m. bij het bestuur aan te geven dat u kiest voor Uitvaartverzorging Wietske Bosch. Het is mijn gewoonte om bij lidmaatschap van een plaatselijke uitvaartvereniging de uitvaart zoveel mogelijk te verzorgen volgens de afspraken en regels die de betreffende uitvaartvereniging hanteert. Dat levert u als lid uiteraard de gebruikelijke voordelen én de ledenkorting op!

De facturering verloopt dan doorgaans via de uitvaartvereniging.